Gå direkt till innehåll
Lidingöloppet. Foto: Eddie Granberg
Lidingöloppet. Foto: Eddie Granberg

Pressmeddelande -

Svenskt Kött i nytt samarbete med Lidingöloppet

Svenskt Kött är en av Lidingöloppets nya sponsorer som en del av deras satsning på en hållbar utveckling och mer svensk mat.

Svenskt Kött går nu in som ny sponsor av TCS Lidingöloppet, tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenskmärkning, som en del i loppets ökade satsning på hållbarhet, svensk mat samt att minska klimatpåverkan. För Lidingöloppet innebär samarbetet en ny långsiktig satsning på svenska smaker med mer svensk mat och dryck inför och under loppen. Det kommer att ge ett ökat fokus på mat som är producerad med lägre påverkan på klimat och miljö och med hög kvalitet vad gäller hälsa och ansvar för djurens välmående. Samtidigt visar samarbetet ett stöd för svensk landsbygd och svenskt lantbruk.

– Tillsammans med LRF, Svenskt Kött och Svenskmärkning lyfter vi upp hållbarhets- och ursprungsfrågorna ännu högre på agendan. Bland annat genom att svenskmärka hela loppet. Det betyder också att vi breddar hela utbudet av svensk mat och dryck under TCS Lidingöloppshelgen, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

En del av Svenskt Kötts uppdrag är att berätta mer om kött kopplat till näring, hälsa och hållbar utveckling och då passar det bra att samarbeta med ett folkligt idrottsevenemang som Lidingöloppet för att täcka upp flera delar av vad hälsa är.

– Genom samarbetet med TCS Lidingöloppet blir Svenskt Kött en självklar del i ett av Sveriges främsta folkliga idrottsevenemang. Precis som vi, ser TCS Lidingöloppet att svenskt kött är en del av en hälsosam och hållbar livsstil. Vi ser fram emot ett kul och bra samarbete, säger Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött.

Samarbetet startar nu med planering av aktiviteter för året fram till Lidingöloppshelgen och med förberedelser för ett ännu mer hållbart Lidingölopp nästa år. Under Lidingöloppshelgen nästa år får alla deltagare och publik chans att prova ett brett utbud av goda smaker från livsmedelsprodukter som är odlade och uppfödda i Sverige.

Lidingöloppet 2020

TCS Lidingöloppet genomförs under 2020 som virtuella lopp, där löparna kan springa sin distans där de bor, eller på Lidingös banor som är öppna varje dag året runt. Lidingöloppsmånaden pågår från lördag den 19 september till och med söndag den 18 oktober. Då kan alla löpare välja mellan att springa TCS Lidingöloppet 30 km, TCS Lidingöloppet 15 km, Rosa Bandet-loppen (10 km och 4 km) samt junior- och veteranloppen över 10 och 15 kilometer.

Fakta om TCS Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet 30 km är ett terränglopp som arrangeras på Lidingö varje år och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

Ämnen

Kategorier


Organisationen Svenskt Kött

Svenskt Kött berättar om varför du ska välja svenskt gris-, nöt- och lammkött när du handlar mat och äter ute.

På svensktkött.se hittar du massor av nyheter, kunskap och inspiration om köttdetaljer, styckning, tillagning och recept. Du kan också beställa och ladda ner material för att bli bättre på kött.

Läs mer på svensktkött.se. Följ oss i sociala medier och använd gärna hashtagen #SvensktKött.

Svenskt Kött, 105 33 Stockholm. 010-18 42 600. info@svensktkott.se

Kontakter

Isabel Moretti

Isabel Moretti

Presskontakt VD +46 72 142 04 83
Karin Amedé

Karin Amedé

Presskontakt Kommunikationschef 070-422 23 70

Svenskt Kött berättar om varför du ska välja svenskt gris-, nöt- och lammkött när du handlar mat och äter ute.

På svensktkött.se hittar du massor av nyheter, kunskap och inspiration om köttdetaljer, styckning, tillagning och recept. Du kan också beställa och ladda ner material.

På svensktkött.se hittar du massor av nyheter, kunskap och inspiration om köttdetaljer, styckning, tillagning och recept. Här möter du även några av alla svenska bönder som berättar om sitt arbete. Du kan också beställa och ladda ner material.

I priset för det svenska köttet ingår:
•Världens strängaste djurskyddslagstiftning
•Respekt för djurens behov av naturligt beteende
•Mycket hög livsmedelssäkerhet
•Arbetstillfällen i Sverige och en levande landsbygd
•Öppna och värdefulla landskap tack vare betesdjuren; bara svenska djur kan beta svenska hagar

Svenskt Kött ägs av Lantbrukarnas Riksförbund, Svenska Köttföretagen, Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet.

Svenskt Kött
Franzéngatan 6
105 33 Stockholm